ולא סתם בית (ולא הבית שלי, בשלב זה), אלא אחד מהאייקונים של פרנק לויד רייט: The Kenneth Laurent House
כל פעם שמדברים איתי על מחירם של בתים בישראל, אני לא יכול שלא לחשוב על מה שאפשר לקבל (במחירים שלנו) במדינות מתוקנות. הבית הזה, למשל, שנבנה בסוף שנות הארבעים של המאה הקודמת, על ידי אחד מהאדריכלים הגדולים ביותר בעת החדשה, מוערך כשוויה של דירה בגבעתיים.
אוקיי, דירת חדר וחצי בתל אביב.
קנת לורנט, מי שהזמין את הבית אצל לויד-רייט, היה נכה ומרותק לכסא גלגלים. הוא הזמין את הבית ב- 1948, וביקש מהאדריכל שיתאים אותו לצרכיו: שיבנה במפלס אחד, ויאפשר כמובן מעבר נח לכסא גלגלים.הבית הזה עומד עכשיו למכירה פומבית.
לויד רייט לא רק שנתרם ברצון למשימה, אלא יישם בה לראשונה את צורת האליפסה. במקורות שקראתי כתוב שלמרות שהבית היה קטן – אולי הקטן בפרוייקטים של האדריכל הגדול – הוא היה אחד מהאהובים על פרנק לויד רייט.
אילינוי הוא אולי לא המקום האידיאלי למגורי אדם (קר שם כמו באילינוי), אבל רבאק: הבית הזה, על כל המשמעויות ההסטוריות שלו, ועל 1.3 האייקר שהוא עומד עליהם (5.2 דונם של יערות), מוערך ב- 500 – 700 אלף דולר. אני מכיר אנשים שמשלמים משכנתא בסכומים האלה על בית אנמי, בשורה של בתים אנמיים, במקומות אנמיים עוד יותר, בישראל.
אגב, מה שלא הזכרתי: שטח הבית הקטן הזה הוא 2,500 רגל רבוע, והמכירה כוללת רשימה שלמה של רהיטים וחפצים אחרים שתכנן האדריכל (שנהג לתכנן וליצור את הרהיטים והפרזולים בעצמו).
כל התמונות מהאתר של בית המכירות שמוכר את הבית: www.wright20.com