יצוא היין האוסטרלי לסין עלה לשיא של כל הזמנים, ועלה ב -51% ליותר ממיליארד דולר אוסטרלי (777 מיליון דולר) ב -12 החודשים שקדמו למארס, בין השאר הודות להסכם סחר חופשי שנכנס לתוקף בשנת 2015
מלחמת המכסים בין ארצות הברית וסין, שבמסגרתה הטילה סין מס גבוה (גם) על יין מארה"ב, עושה טוב ליצרני היין באוסטרליה: הדרישה ליינות האוסטרליים בסין עולה, ובאחוזים ניכרים.
וזה אומר פחות יין לאחרים
יצוא היין האוסטרלי בכללותו (ערך) גדל ב- 16% ב- 2.65 מיליארד דולר אוסטרלי, כאשר היבוא הסיני היווה כ- 40% מסך כל היצוא. המזרח התיכון מייבא גם הוא יותר יין אוסטרלי – 28,000,000 דולר אוסטרליים, עליה של 30% בשנה שלפני מארס 2018. כך עולה מנתונים שפורסמו על ידי "Wine Australia", סוכנות ממשלתית שמקדמת את תעשיית היין במדינה. "סין" כוללת את הונג קונג ומקאו, שתי מושבות אירופאיות לשעבר, שמהוות יעד תיירותי ענק בדרום מזרח אסיה.

המכסים הסיניים על היין האוסטרלי ירדו שוב בחודש ינואר כחלק מעסקת המסחר, והם אמורים להיעלם בינואר 2019. הדבר יאפשר ליבוא האוסטרלי להתחרות ראש אל ראש מול יינות צרפתים ואיטלקיים, שהם יינות פופולריים מאוד בסין.
על בסיס ערך (ולא נפח) רוב היין המיובא לסין בשנת 2016 הגיע מצרפת, ואחריו אוסטרליה, כאשר איטליה, צ'ילה וספרד היו הבאות ברשימה. ככלל, הסינים מוכנים לשלם יותר על יין אוסטרלי (מבחינת נפח הם מייבאים פחות מאשר על בסיס ערך) וכבר היו לא מעט מקרים של זיופי יין בסין, של מותגים מפורסמים ותוויות ידועות.
המשקיעים מהמרים על ההצלחה העתידית של יינות אוסטרלים בסין: יצרנית היין הגדולה של סין – Yantai Changyu Pioneer Wine – קנתה 80% מיקב קיליקנון מדרום אוסטרליה. קרן ההשקעות האמריקאית, קרלייל גרופ, דיווחה בחודש שעבר על עסקה לרכישת "Accolade", יצרן היין השני בגודלו באוסטרליה, בסכום של מיליארד דולר.
- ערך ליטר יין אוסטרלי הוא כיום 3.14 דולר אוסטרלי לליטר, בממוצע.