שני יינות הפעם – סקירה מהירה וקצרה במיוחד: אחד מהרי גליל ושני מיקב רמת הגולן
הרי גליל אביבים 2014
בלנד חביב מאוד של שרדונה (86%) וויונייה, מבית מדרשו של מיכה ועדיה. זהו יין שעבר תסיסה בחביות צרפתיות חדשות ונשאר על משקעיו במשך כחמישה חודשים. התוצאה בהחלט מהנה, לא עמוסה בעץ, אלא פירותית ונעימה מאוד. בחרתי לטעום את היין בטמפרטורה נמוכה יחסית – לא ממש חורפית או סתווית – אבל זה לא משנה: הוא עשוי טוב, קל ללגימה ולשתיה וב- 78 ש"ח לפני הנחות ומבצעים הוא בהחלט מהווה תמורה טובה לכסף.
ירדן פטי ורדו 2012
הפעם הראשונה שיקב רמת הגולן מוציא פטי ורדו, זן שהוא אומר ש"מרגיש טוב" ברמת הגולן (עיינות יונתן – איפשהו ברמת הגובה האמצעית של רמת הגולן). בהחלט אפשר לשתות אותו עכשיו – על כל 15% האלכוהול שלו – אבל נראה לי ששווה לשים אותו בצד ולתת לו קצת להרגע. יש פה ערמות של פרי כהה משולב בפרחוניות מאוד קלה והרבה מאוד עץ. הוא לא כבד – למרות האלכוהול ולמרות 40% העץ החדש ל 18 חודש – אבל גם לא יין קל לליווי איזו ארוחת ערב מקרית. שווה לבדוק אותו עם אוכל שיכול להתמודד או לחכות לחורף הבא. כרגע זה קצת in your face.
125 ש"ח.